Baby Speelgoed koop tips

BabySpeelgoedkooptips

Hoe kies je uit het enorme aanbod van babyspeelgoed het juiste voor jouw kind? Dat is een vraag die veel ouders zich stellen als ze speelgoed gaan kopen voor hun pasgeboren baby. Het assortiment is groot dus waar heeft je kindje het meeste aan? Welk speelgoed prikkelt hem of haar in zijn ontwikkeling en geeft hem de kans om alle zintuigen te gebruiken en zijn fijne motoriek en creativiteit te ontwikkelen.

Begin simpel en rustig

De eerste weken is een knuffeldoekje, een knuffeltje en een muziekdoosje meestal voldoende. Je kindje slaapt nog veel en moet nog even wennen aan de wereld. Als je kindje meer gaat kijken, voelen en bewegen mag het speelgoed uitdagender zijn met geluidjes, kleuren en vormen die aanzetten tot ontdekken. Rammelaars zijn dan goed om te kopen. Deze kan je kindje al gauw vastpakken. Een babygym met bewegende figuurtje of een mobiel zijn ook leuk om hem of haar onder te leggen.

Zintuigen stimuleren

Belangrijk is dat alle zintuigen worden gestimuleerd. Kijken, horen voelen, ruiken, vastpakken en proeven. Vooral dat laatste is in deze periode heel belangrijk. Baby's stoppen alles in hun mond. Let er dus op dat het babyspeelgoed mooi rond en glad is afgewerkt en gemaakt van kindvriendelijke materialen als hout, zachte stoffen of hoogwaardig kunststof. Ook moet het goed hanteerbaar zijn voor de kleine handjes en vingertjes. Voor deze periode zijn rammelaars, activiteiten rammelaars, grijpspeelgoed en knuffels eventueel met een geluidje erg geschikt. In de basiskleuren rood, groen, blauw, geel en wit want dat kan je kindje nu het beste herkennen. Ook samen een boek kijken en voorlezen is in deze periode al erg belangrijk.

Check de leeftijd indicatie

Let bij het kopen van babyspeelgoed op de aanbevolen leeftijd die op de verpakking staat dat geeft al een goede indicatie. Wissel het speelgoed regelmatig af en let op of je kindje er nog plezier en interesse in heeft of al toe is aan meer uitdaging. Spelen is leren en ontdekken al vanaf de eerste dag. Maar vooral natuurlijk heel erg leuk om te doen.

Bekijk hier al het Babyspeelgoed dat nu in de sale is! 

Mariet

Redacteur bij Aldoor | Schrijft vanuit het zonnige zuiden van ons land

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!