Tips voor smart home producten kopen

Tipsvoorsmarthomeproductenkopen

Smart home producten worden voordeliger & populairder

Het kopen van smart home producten - zoals slimme stekkers en bewegingssensoren - wordt in ons land steeds populairder. Dat heeft niet alleen te maken met het feit dat smart home producten, zoals Nest Hello of Philips Hue, goed zijn voor het klimaat en milieu. Maar ook een rol speelt het feit dat smart home producten, bijvoorbeeld een slimme Nest thermostaat installeren, veel geld bespaart op de energierekening. Verder is de dalende prijs van smart home producten een verklaring voor de groeiende interesse in dit type energiebeparende technologie. Maar welke smart home producten zijn echt slim om aan te schaffen en daarmee flink te kunnen besparen? 

Een slimme thermostaat voor een lagere energierekening

Een slimme net thermostaat installeren is een rendabele manier om energie te besparen. Door het zelflerende vermogen van deze thermostaat, het feit dat dit geavanceerde apparaat rekening houdt met het weer en nog veen andere vernuftigheden, ga je fiks besparen op de energienota. Wil je voordelig uit zijn, dan kun je kiezen voor zelf een nest thermostaat installeren. Maar aangezien dit precisiewerk is, kun je de installatie beter laten uitvoeren door een ervaren installateur. Deze kan snel, zorgvuldig en voordelig jouw Nest thermostaat installeren. Zo weet je zeker dat jouw thermostaat perfect werkt en je het beste mogelijke rendement haalt uit dit bijzonder nuttige smart home product. De installateur kan je ook adviseren over alle mogelijkheden van de slimme thermostaat van Nest, zoals koppeling aan andere apparatuur in huis of de meest efficiënte bediening via apps. 

Koop slimme raamdecoratie voor optimaal gemak

Tegenwoordig is ook elektrische zonwering die verbonden is met het smart home-systeem steeds populairder aan het worden. Diverse aanbieders van elektrische rolluiken en binnenzonwering bieden vernuftige technologie voorzien van handige apps aan, waarmee de zonwering ingesteld kan worden op tijd, op weersverwachting, via sensoren op de hoeveelheid licht die in huis valt, et cetera. Op deze manier kan er stroom en energie bespaart worden, want rolluiken zijn een uitstekende manier om extra te isoleren in de koude en gure najaarsperiode. Tegelijk kun je een smart zonwering dusdanig afstellen, dat bij hoge temperaturen in de zomer de zonwering automatisch sluit. Hierdoor blijft het veel koeler in huis en heb je geen dure airconditioning nodig. Een goede manier om de energiekosten het hele jaar door binnen de perken te houden! 

Een smart videodeurbel met ongebouwde camera, microfoon en speakers

Wellicht heb je er al eens van gehoord, van de Nest Hello smart video deurbel. Een Nest Hello videodeurbel, wat eenvoudig en voordelig via een lokale installateur kan, geldt momenteel als de voordeligste én slimste voordeurbel die op de markt verkrijgbaar is. Met deze deurbel weet je precies wie er voor de deur staat. Ook kun je dag en nacht via een app zien wat er bij de voordeur gebeurt. Verder kun je, vanwege de 24/7 stream, altijd via de microfoon met mensen praten die voor de deur staan. Een superproduct! Zowel kijken als luisteren via de Nest smart home videodeurbel kan op HD-niveau. Een deurbel dus die de veiligheid vergroot, efficiënt werkt en ook nog eens voor een uitstekende prijs verkrijgbaar is. 

Waar moet je op letten bij de aankoop van een slimme tv?

Veel mensen hebben er al een in huis, maar benutten nog niet alle mogelijkheden die dit fraaie apparaat te bieden heeft: de smart tv. Deze tv's kunnen door connectiviteit met andere apparaten, zoals mobieltjes en smart watches, verbonden en bediend worden. Superhandig als je bijvoorbeeld eigen foto's via je smartphone naar het grote tv-scherm wilt streamen, een gave serie op Netflix wilt kijken of wilt genieten van de nieuwste muziek op Spotify. Ook is het mogelijk om Twitter feeds te projecteren tijdens live tv-uitzendingen, om discussies over het betreffende televisieprogramma op sociale media live te volgen. Let er bij de aanschaf van een smart tv op dat je de handleiding van het apparaat goed doorleest en op internet informatie zoekt over het type televisie, zodat je alle mogelijkheden van het toestel optimaal benut. Door de prijzen van de smart tv online goed te vergelijken, kun je verder bij de aanschaf tientallen euro's besparen doordat je de beste aanbieding vindt. Koop dus niet te snel, maar vergelijk goed, waarbij je als extra besparingsmogelijkheid nog op het gemiddelde energieverbruik kunt letten. Want ook die kan van toestel tot toestel flink variëren!

Slimme verlichting: een must have voor slimme mensen

Ten slotte is een slim verlichtingssysteem installeren, met als beste opties Philips Hue of IKEA Trådfri, nog een echte slimme zet als je de voordelen van smart home producten optimaal wilt benutten. Met slimme verlichtingssystemen heb je altijd de juiste lichtsterkte in huis, staan lampen - bijvoorbeeld door bewegingsmelders - nooit meer voor niets aan en kun je ook fraai variëren met lichtkleuren. Wanneer je een smart home verlichtingsset goed afstelt of laat afstellen door de installateur, ga je dit hoe dan ook merken op de energierekening. Slim verlichten is slim besparen!

Edinho

Bouwer, concierge, knutselaar, teamcaptain en oprichter van Aldoor | Tech + Ecommerce + Marketing | van alles wat maar vooral Generalist | Slechte woordgrappen | schrijft vanuit het Aldoor HQ in 's-Hertogenbosch

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!