Hoe bespaar je geld op een reis naar Vietnam?

HoebespaarjegeldopeenreisnaarVietnam

Reizen naar een land als Vietnam kan erg duur zijn, maar het kan een stuk minder duur zijn met een beetje planning en een paar handige trucjes. Voor Vietnam zul je een visum van tevoren moeten aanvragen, dus vergeet niet om dit op tijd te doen om te voorkomen dat je spoedkosten moet betalen. 

Flexibiliteit met vluchten:

Als je de luxe hebt dat je niet op een bepaalde datum hoeft te reizen, wees dan zo flexibel mogelijk met je reisdata. Er bestaan veel sites, zoals CheapTickets, waarop je de prijsverschillen per vlucht kunt zien, afhankelijk van de dag van de week, waar je in Vietnam wilt landen en of je een overstap in een ander land niet erg vindt. Soms zijn de prijzen een week later veel goedkoper en kun je daar geld op besparen. 

Plan vooruit:

Helaas kan niet iedereen flexibel zijn met zijn vakantie; soms staan de vakantiedagen naar Vietnam al vast. Gelukkig kan je dan gemakkelijk vooruit plannen en vroeg een vlucht boeken. Vaak is het zo dat hoe vroeger je vooruit plant, hoe beter de aanbiedingen zullen zijn. Zo bespaar je niet alleen geld, maar het zal ook minder stress opleveren wat betreft het plannen van de hele vakantie en houd je ook meer tijd over om te bekijken wat je in Vietnam zelf wilt doen.

Reisverzekering:

Sommige dingen zijn het geld wel waard. Een reisverzekering is juist in deze tijd erg belangrijk. De extra kosten van een reisverzekering kunnen onnodig lijken wanneer je een vakantie boekt, maar nu er zoveel nieuwe reisvoorschriften zijn die zo snel schijnen te veranderen, is het belangrijk dat je er zeker van bent dat je je geld terugkrijgt, of dat je de reis naar Vietnam kunt verzetten. 

Wat de ziektekostenverzekering voor op reis betreft, is het soms nu een vereiste om bepaalde landen binnen te komen. Voor Vietnam is het vereist dat je een specifieke Covid-19 verzekering moet hebben. Zorg ervoor dat je de juiste verzekering afsluit voor waar je er naartoe reist. 

Locatie: 

Vietnam heeft meerdere luchthavens en soms lijkt het erop dat als je naar één specifieke luchthaven vliegt, je veel geld kan besparen. Dat lijkt fijn, totdat je aankomt, en je dat bespaarde geld toch weer moet uitgeven aan een taxi of duurdere accommodatie. Zorg er dus voor dat je ook dit van tevoren even bekijkt. Als je van tevoren weet waar je heen wilt in Vietnam, kun je afhankelijk daarvan een goede vlucht en hotel boeken.

Regel je visum Vietnam op tijd

Voor Vietnam is een visum verplicht. De gemakkelijkste optie is een elektronisch visum dat je online kunt aanvragen. Een e-visum Vietnam is 30 dagen geldig vanaf de dag die je zelf invult. Daarmee mag je 30 dagen in Vietnam verblijven. Aangezien het visum ingaat vanaf de dag die je zelf invult, kun je het visum ver van tevoren aanvragen en ben je er zeker van dat je het visum op tijd hebt. 


Edinho

Bouwer, concierge, knutselaar, teamcaptain en oprichter van Aldoor | Tech + Ecommerce + Marketing | van alles wat maar vooral Generalist | Slechte woordgrappen | schrijft vanuit het Aldoor HQ in 's-Hertogenbosch

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!