Babyschoenen koop tips

Babyschoenenkooptips

Op blote voetjes is het allerfijnste maar in ons klimaat hebben baby's toch al snel slofjes en schoentjes nodig voor bescherming tegen de kou en ruwe ondergronden. Zodra je baby gaat kruipen en de eerste stapje gaat zetten heeft hij soepele schoentjes nodig die ervoor zorgen dat de voetjes zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Buigzaam en antislip

Let er bij het kopen op dat de schoentjes gemaakt zijn van buigzame materialen en dat de zolen niet te dik en te stug zijn. Het is goed als de baby door de soepele zool heen nog grip heeft op de ondergrond omdat daardoor de voet spieren zich optimaal kunnen ontwikkelen. De zool dient ook een antislip laag te hebben waardoor je baby niet snel uit kan glijden op gladde vloeren. Let erop dat de babyschoentjes goed aansluiten vooral ook bij de enkels. Een elastische band houd ze goed op hun plaats en losse veters zitten alleen maar in de weg. 

Mode en trends

Het oog wil natuurlijk ook wat. Er is een ruime keuze aan trendy modieuze babyschoenen. Geïnspireerd op de grote mensen mode, dat staat zo heerlijk eigenwijs. Uitgevoerd in schattige, zachte kleuren of juist fel en stoer. Met leuke speelse details en accenten, zoals dieren prints, sterretjes, hartjes of streepjes. Let er op of de maat goed is. Meet de lengte van de voetjes regelmatig op of laat dat in een gespecialiseerde kinderschoenen winkel doen.

Maat babyschoenen

De lengte van de voet is gelijk aan de maat maar zorg ervoor dat er een beetje groeiruimte is. Enkele bekende en gewaardeerde babyschoenen merken zijn Shoesme, Bardossa, Clic!, Naturino en Bunnies. Babyschoenen zijn verkrijgbaar in dichte modellen, laarsjes, ballerina's, sandaaltjes en sneakers uitvoering. Zo kan je kindje hip en trendy zijn eerste stapjes zetten. Leer is ook voor babyschoenen het meest gebruikte materiaal maar alleen de allerzachtste en soepelste leersoorten komen in aanmerking voor baby slofjes en schoenen. Naarmate ze groter worden en meer gaan lopen wordt het materiaal iets steviger voor meer steun en bescherming. Kies de beste, leukste, liefste, vrolijkste, stoerste schoentjes voor jouw baby.

Mariet

Redacteur bij Aldoor | Schrijft vanuit het zonnige zuiden van ons land

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!