Besparen op je dagelijks leven doe je met deze tips

Besparenopjedagelijkslevendoejemetdezetips

Nu het dagelijks leven alsmaar duurder aan het worden is, is menig Nederlander op zoek naar tips en tricks om hier en daar wat geld te besparen op dagelijkse uitgaven. In de praktijk blijkt dat dat soms nog best lastig kan zijn.

Maar: dat betekent niet dat het onmogelijk is. Met de tips in dit artikel kun je besparen op je dagelijks leven én kun je met een beetje geluk zelfs nog voordelig een weekendje weg of op vakantie.

Bespaar op je energierekening met goede isolatie

Als er iets is wat vooral erg prijzig geworden is dan is het wel de gasprijs. Daarom is het nodig om deze winter lekker veel geld te besparen op je energierekening. Dat doe je door je verwarming laag te houden. Natuurlijk wil je het zelf niet al te koud krijgen. Investeer daarom dus in goede isolatie van de vloeren, de muren en het dak van je woning. Is dat voor nu een te grote uitgave? Dan helpt het aanschaffen van dikke gordijnen, radiatorfolie en tochtstrips ook al heel goed. Zorg dat er niet te veel spullen voor de verwarming staan zodat de warmte goed de kamer binnen kan komen. Leg warme plaids op de bank en koop een paar lekkere warme sloffen.

Koop kleding en benodigdheden gewoon tweedehands

Waar je misschien jaren geleden er niet aan moest denken om kleding of andere spullen tweedehands te kopen, kan het nu toch nog wel goed van pas komen. Daar bespaar je namelijk heel wat geld mee. Tel daarbij op dat veel mensen spullen verkopen die nog volledig nieuw of zo goed als nieuw zijn en je hebt écht een goede deal te pakken. Wat hieraan ook handig is, is dat je ook zelf spullen en kleding die je niet gebruikt kunt verkopen via internet. Er zijn verschillende websites waar je dit kunt doen zonder dat je daar veel tijd of geld aan kwijt bent. Goed voor je portemonnee én voor het milieu.

Geld besparen op je weekendje weg of vakantie

Een duurder dagelijks leven betekent dat een weekendje weg er voor veel mensen niet meer in zit. Of toch wel? Iedere dag zijn er hele aantrekkelijke aanbiedingen te vinden voor een weekendje in eigen land waarvoor je net wat minder hoeft te betalen dan voor een weekje naar de Spaanse zon. Dit soort aanbiedingen vind je onder andere online of in kranten, zoals op de pagina van de Telegraaf waar deals staan en reisjes met kortingen worden aangeboden. Daar vind je meestal ook aanbiedingen voor buitenlandse tripjes mocht dat wel lukken met je uitgaven. Het zal je verbazen hoeveel deals er in zo'n krant staan.

Leen of huur spullen zoals gereedschap of apparatuur

Heb je een bepaald huishoudapparaat nodig om een gerecht klaar te maken? Of wil je klussen, maar beschik je niet over een boormachine die je nodig hebt om het klusje te klaren? In plaats van dit soort apparaten (nieuw of tweedehands) aan te schaffen kun je ze huren of lenen. De kans is groot dat iemand in je omgeving, zoals vrienden of buren, over zo'n apparaat beschikken dat je even kunt lenen. Daarbij zijn er ook allerlei platforms via waar je spullen van mensen uit de buurt kunt huren of lenen. Dat scheelt jou ontzettend veel geld voor iets wat je maar een paar keer per jaar of in je leven nodig hebt.

Doe weekboodschappen in plaats van dagboodschappen

Ben jij zo iemand die altijd per dag bekijkt wat je gaat eten of wat je nodig hebt van de supermarkt? Hoe lekker en luxe dat ook is; het is niet echt bevorderlijk voor je portemonnee. Op deze manier geef je namelijk gegarandeerd meer geld uit dan wanneer je bijvoorbeeld weekboodschappen doet. Maak bij je wekelijkse boodschappen vooraf een lijstje en selecteer je boodschappen en maaltijden op basis van de actuele aanbiedingen. Koop grootverpakkingen zodat je bepaalde producten meerdere dagen kunt gebruiken en ga niet met trek naar de supermarkt. Daarmee voorkom je het shoppen van onnodige snacks en producten.

Kijk goed naar je abonnementen en schrap waar nodig

Tot slot is het aan te raden om goed naar je abonnementen te kijken. Welke abonnementen heb je echt nodig en met welke kun je prima zonder leven? Heb je een fitnessabonnement maar sport je amper? Buiten hardlopen of wandelen is gratis. Beschik je over een maaltijdboxenabonnement? Apart ingrediënten aanschaffen is meestal goedkoper. Een abonnement op een streamingdienst is bijvoorbeeld ook erg leuk, maar dat zou je ook nog kunnen delen met iemand anders om de kosten te splitten. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld een krantenabonnement op bijvoorbeeld de Telegraaf. 


Edinho

Bouwer, concierge, knutselaar, teamcaptain en oprichter van Aldoor | Tech + Ecommerce + Marketing | van alles wat maar vooral Generalist | Slechte woordgrappen | schrijft vanuit het Aldoor HQ in 's-Hertogenbosch

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!