Coole en handige gadgets voor de auto

Cooleenhandigegadgetsvoordeauto

Tegenwoordig maakt bijna iedereen gebruik van zijn smartphone in de auto. Als muziekspeler en navigatiesysteem dan. Een smartphonehouder is haast niet meer weg te denken. Dat is één van de standaard accessoires die onmisbaar zijn. Met de technieken van tegenwoordig zijn de coolste gadgets te ontwerpen. Hier een overzicht van de meest originele en tofste gadgets voor in de auto. 

Handpresso Auto

Als jij vele uren in de auto doorbrengt, is een kopje koffie tijdens het autorijden geen overbodige luxe. De koffie kan je natuurlijk meenemen in een thermosbeker, maar wat nu als je onverwacht (lang) in de file staat en geen koffie meer hebt? Dan zou het heel fijn zijn als je de tijd in de file draaglijker kan maken met een kopje verse koffie. En dat kan met de Handpresso Auto. Het is een compacte machine die in slechts twee minuten een verse espresso voor je klaarmaakt. Het apparaat is klein genoeg om in de bekerhouder te passen. En opladen doet het via de sigarettenaansteker.

Safety monitor voor de banden

Met een safety monitor voor de banden kan je constant de bandenspanning zien van iedere band. De bandenspanning is zichtbaar op je telefoon. Door hier goed zicht op te hebben, zorg je altijd dat de banden op de juiste spanning zijn. Dit zorgt ervoor dat je zuiniger rijdt. Ook verlengt de juiste bandenspanning de levensduur van de banden.

Levensreddende AutoXscape

Bijna iedere auto is standaard uitgerust met een hamertje. Mocht je in het water belanden, dan kan je hiermee je raam kapotmaken. Maar wat nu als de gordel niet meer los gaat? Dan heb je weinig aan een hamer. Met de AutoXscape kan je gordels doorsnijden, ramen kapotmaken en er zit een zaklamp op. Hiermee kan je in het donker je weg vinden, maar ook zorgen voor anderen dat je zichtbaar bent. Deze kleine gadget zou je leven wel eens kunnen redden.

Camera voor je achteruitkijkspiegel

Met de YI Mirror Dash Camera wordt je auto nog veiliger. Je hebt zowel zicht op voren als op achteren. Het is een systeem dat gemakkelijk te installeren is. Met behulp van touchscreen bedien je het op je spiegel. Daarnaast kan de camera ook opnemen, dit kan altijd handig zijn als er een ongeluk is geweest. Aansprakelijkheid is dan makkelijker te bepalen.  

Extra verzekeren

Wat voor gadget je ook hebt, of het nu een paar euro waard is, of honderden euro's, houd er rekening mee dat de gadgets niet standaard onder je autoverzekering vallen. De autoverzekering dekt in principe enkel de schade aan je eigen auto of die van een ander. Lees de voorwaarden goed van de verzekering, deze verschillen per verzekeraar. Al ingebouwde accessoires zijn vaak wel meeverzekerd tot een bepaald bedrag. Behalve met een WA-verzekering, waarmee alleen schade aan anderen wordt vergoed. Worden dure accessoires laten toegevoegd, dan moet dit worden doorgegeven aan de autoverzekeraar.


Edinho

Bouwer, concierge, knutselaar, teamcaptain en oprichter van Aldoor | Tech + Ecommerce + Marketing | van alles wat maar vooral Generalist | Slechte woordgrappen | schrijft vanuit het Aldoor HQ in 's-Hertogenbosch

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!