De loopfiets - fietsen voor kleintjes

Deloopfiets-fietsenvoorkleintjes

Groeit jouw kind al hard en kan hij of zij al lopen maar is hij of zij nog zijn evenwicht aan het zoeken? Dan is een loopfiets wat je zoon of dochter kan gebruiken. Fietsen zit er nog niet in maar een loopfiets is geschikt voor kinderen die nog op zoek zijn naar het juiste evenwicht. Door rond te rennen op de loopfiets komen kinderen die nog net niet kunnen lopen de hele kamer door en kunnen ze steun vinden aan de fiets om overeind te blijven.

Met drie of met twee wielen

De loopfietsen zijn er in verschillende uitvoeringen er zijn fietsen met drie wielen en fietsen met twee wielen. Net als met fietsen is het verstandig om te beginnen met de loopfiets met drie wielen groeit je kindje iets en heeft hij of zij de driewielerloopfiets helemaal onder controle dan kun je overschakelen op een loopfiets met twee wielen waardoor er weer volop geoefend kan worden. 

Heerlijk van de buitenlucht genieten

De fiets kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Wil je een stuk gaan wandelen met je kleine dan kun je een veel groter rondje lopen met de loopfiets dan zonder. Doordat je kind op een zadel kan zitten houdt hij of zij het een stuk langer vol en kun je zo heerlijk van de buitenlucht genieten. 

De loopfietsen zijn er in verschillende uitvoering er zijn loopfietsen van hout en van metaal. Een ding hebben alle loopfietsen gemeen en dat is hoe ze eruitzien en dan bedoel ik niet dat iedere loopfiets er hetzelfde uitziet maar dat alle loopfietsen er allemaal leuk uitzien. Uiteindelijk wil je natuurlijk dat je kindje plezier heeft op zijn of haar loopfiets. Voor de meiden zijn er mooie roze met witte fietsen en voor de stoere jongens zijn er blauwe met zwarte fietsen. Voor zowel meiden als jongens zijn er loopfietsen die eruit zien als racefietsen of zelfs als motors. Laat je kindje hier lekker op rond crossen en hij leert spelenderwijs lopen. Plezier gegarandeerd!

Soleil

Redacteur bij Aldoor | Schrijft vanuit hartje Rotterdam

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!