Dressoir koop tips

Dressoirkooptips

Ben jij toe aan verandering in je interieur? Of het nu komt doordat je uit bent gekeken op je huidige interieur en inrichting of omdat je groter gaat wonen en dus plaats hebt voor meer meubels. Een van de meubels die tekenend zijn voor de sfeer van je kamer, is het dressoir. Vaak wordt de televisie hierop geplaatst en deze vangt altijd je blik als je een kamer binnen loopt in het blikveld staat dan ook het dressoir. Vind jij het moeilijk om in te schatten welk dressoir mooi past binnen je kamer lees dan voor je gaat zoeken de volgende tips dan krijg je een beter idee van de mogelijkheden die er zijn en waar je op moet letten bij de aanschaf.

Dressoirs in vele soorten en maten

Een dressoir wordt vaak aan een muur bevestigd of tegen een muur aan geplaatst. De maat van een dressoir is daarom belangrijk. Je moet voldoende ruimte hebben om er om heen te lopen. Dit is echter vaak niet het probleem dressoirs zijn meestal redelijk smal. Dit is handig doordat hij weinig ruimte inneemt maar het betekent ook dat je beperkt bent in de dingen die je er in op kunt bergen en erop kunt zetten. Welke breedte het beste bij je kamer past is per geval weer anders.

Hangen of staan?

Daarnaast is er de keuze uit staande en hangende dressoirs, hangende dressoirs worden ook wel zwevende dressoirs genoemd. Hangende dressoirs hebben de voorwaarden dat je een muur moet hebben die stevig genoeg is om het dressoir te dragen en jij het dressoir daar ook tegen aan wilt plaatsen. Verder is het vooral een keuze in stijl of je kiest voor een hangend of staand dressoir. 

Ben jij eruit welke maat en welk model dressoir goed in je huiskamer of slaapkamer past? Dan is er nog één belangrijk element om te overwegen voor je een dressoir aanschaft. Van welk materiaal moet het dressoir gemaakt zijn. Past een houten dressoir of een kunststof dressoir beter bij de rest van de inrichting. Als je al meerdere houten meubels hebt is het makkelijk om ook een houten dressoir te plaatsen maar, heb je er wel eens over nagedacht dat juist variatie in materiaal je kamer een spannendere uitstraling geeft. 

Soleil

Redacteur bij Aldoor | Schrijft vanuit hartje Rotterdam

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!