Goedkoop bellen doe je zo

Goedkoopbellendoejezo

Heb jij wel eens gekeken naar jouw kosten voor bellen? Hierbij kijk je niet alleen naar de euro's die je iedere maand kwijt bent aan je abonnement, maar ook de aanschafwaarde van jouw smartphone gedeeld door het aantal maanden dat je hiermee doet, of eventueel de afbetaling van je toestel. Met de volgende tips bespaar je tientallen euro's per maand.

Wat is je belgedrag?

Voordat je besluit welk abonnement je af wilt sluiten, is het belangrijk om te weten waar jij het meest gebruik van maakt. Bel jij vooral? Kies dan voor een abonnement met onbeperkte belminuten. Gebruik je jouw telefoon alleen om te appen en te streamen? En ben je veel onderweg waardoor je maar af en toe op wifi zit? Dan ga je voor een abonnement met veel data. Door sim only vergelijken vind je gemakkelijk een abonnement dat past bij jouw belgedrag en zie je direct wat de goedkoopste optie is.

Vergelijken

Je kunt pas besparen als je weet wat je op dit moment kwijt bent. Pak een paar oude telefoonrekeningen erbij om te kijken welke kosten je maakt. Hierop zie je ook het gemiddelde verbruik van internet, bellen en sms'en. Ga je over je abonnement heen? Dan zie je dat terug op de rekening. Door te kijken naar wat je de afgelopen maanden hebt verbruikt, kun je een goede inschatting maken voor de toekomst en voor een abonnement kiezen dat past bij jouw daadwerkelijke gebruik. Het best kies je voor een abonnement met een limiet dat iets hoger ligt dan je verbruik, om te voorkomen dat je hier overheen gaat. Vergelijk vervolgens de goedkoopste aanbieders van jouw verbruiksgedrag.

Voorkom onnodige kosten

Wanneer je buiten je bundel belt, betaal je hier onnodig hoge kosten voor. Met een sim only-abonnement kun je jouw abonnement maandelijks uitbreiden of inkrimpen. Hierdoor ben je flexibel en voorkom je dat je een aantal maanden achter elkaar hoge kosten betaalt omdat je bundel te klein blijkt te zijn. Tegenwoordig kun je binnen Europa jouw abonnement net zo gebruiken als thuis. Let wel op extra hoge kosten wanneer je buiten Europa op vakantie bent. De meeste providers bieden hiervoor een speciale bundel aan die je kunt gebruiken op vakantie.

Kies een los toestel

Het heeft verschillende voordelen om een los toestel aan te schaffen. Wanneer jij er voor kiest om een toestel in termijnen af te betalen bij de provider, is dit een schuld boven de €250,-. Deze schuld wordt geregistreerd bij het BKR en kan invloed hebben op jouw leencapaciteit, bijvoorbeeld op het moment dat je een hypotheek af wil sluiten. Daarnaast ben je over het algemeen duurder uit met koop op afbetaling en heb je meestal alleen de keuze uit dure smartphones, zoals de allernieuwste iPhone of Samsung. Wil jij zo goedkoop mogelijk bellen? Kies dan voor een voordelige smartphone van Huawei of Motorola. Werkt jouw oude toestel nog? Dan kun je deze eventueel verkopen.


Edinho

Bouwer, concierge, knutselaar, teamcaptain en oprichter van Aldoor | Tech + Ecommerce + Marketing | van alles wat maar vooral Generalist | Slechte woordgrappen | schrijft vanuit het Aldoor HQ in 's-Hertogenbosch

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!