Grasmaaier koop tips

Grasmaaierkooptips

Heerlijk genieten van het grasveld in je tuin door er op een zonnige dag lekker op te zonnen, of je kids lekker laten spelen en voetballen op het gazon. Om van je gazon te kunnen genieten moet je deze wel geregeld maaien zodat het gras niet te lang wordt en gaat woekeren. Ook voorkomt grasmaaien dat je gaten in je grasmat krijgt en dat je een mooi gesloten grasmat behoudt.

Behoud je mooie grasmat

De vraag is nu alleen welke grasmaaier het meest geschikt is voor jouw achtertuin? Ten eerst is het handig om te bepalen of je een handmatig bestuurbare grasmaaier voldoende is voor je tuin of dat je een machinale grasmaaier nodig hebt voor je tuin. Ook moet je bedenken hoeveel tijd je wilt besteden aan het maaien van je gras, een groter gazon betekent namelijk ook een grotere maai-breedte. Heb je voor jezelf duidelijk of je een machinale of een handmatige grasmaaier nodig hebt dan kan je de helft van de grasmaaiers al afschrijven. 

Handmatig of machinaal en dan?

Voor de meeste tuinen zal een handmatig aangedreven grasmaaier voldoende zijn. Nou ligt het niet zo simpel dat je er dan nu uit bent welke grasmaaier het geschiktst is voor je gazon. Je kunt nu nog steeds kiezen voor een elektrische- of benzinemaaier. Deze maaiers kun je weer onder verdelen in de duw maaier en de loop maaier. Het voordeel aan de automatische grasmaaiers is dat ze verstelbaar zijn. Naast een grasmaaier kan het trouwens ook handig zijn om een verticuteermachine te gebruiken.

Heb jij uitgevogeld welke grasmaaier perfect is voor je tuin en heb je er al een paar keer met veel plezier gebruik van gemaakt? Vergeet je grasmaaier dan niet te onderhouden. Door goed onderhoud gaat je grasmaaier niet alleen langer mee maar blijft deze ook optimaal gras snijden. Het is belangrijk om de messen goed schoon te maken na ieder gebruik. Verwijder voorzichtig met een borstel of een doek de achtergebleven gras resten uit de machine. Hierdoor blijven de messen scherp snijden waardoor je gras gezond en mooi blijft. 

Soleil

Redacteur bij Aldoor | Schrijft vanuit hartje Rotterdam

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!