Grote maten mode

Grotematenmode

Ken je dat, je staat in een winkel en eigenlijk past niets, het zit net allemaal een beetje strak? Ik kan je vertellen dat je dan niet de enige in Nederland bent die met dit probleem kampt, man of vrouw! Ondernemers binnen de modebranche hebben dit ook gezien en daarom zie je dat steeds meer merken ook mode in de maten groter dan XL en maat 42 voor vrouwen ontwerpen. 

Met deze groeiende markt wordt de kleding ook leuker, hipper en beter betaalbaar. Waar je een paar jaar geleden echt op zoek moest naar dat ene vest in maat 44 zijn er vandaag de dag hele winkels die alleen kleding vanaf maat 44 verkopen waardoor jij je alleen maar hoeft te richten op de vraag of je de kleding leuk vindt, niet of je deze ook past. 

Comfortabel en stijlvol met een maatje meer

De kleding wordt steeds hipper en voldoet aan de laatste trends, de meeste collecties zijn uitgevoerd in modellen die comfortabel zitten en er stijlvol uitzien ook met een maatje meer. Doordat de collecties steeds uitgebreider worden komt er ook meer keus en hierdoor kun je makkelijker passende kleding vinden of je nu opzoek bent naar een rok voor naar kantoor, een strandjurk om lekker in uit te waaien of een jeans die je in je vrije weekend aan kunt, tegenwoordig is alles vanaf maat 44 te krijgen in een trendy uitvoering. 

Grote maten schoenen

Bij grote maten denk je al snel aan kleding, maar er zijn ook mensen die op zoek zijn naar grote maten in schoenen. Bij vrouwen houden de meeste merken op bij maat 41 en voor heren wordt het problematisch indien je voet boven schoenmaat 45 komt. Dus heb je als vrouw 42 was je een paar jaar geleden zo ongeveer veroordeeld tot de sneaker, Nike’s, Reebok enz. Deze merken hebben unisex modellen en kunnen voor iedereen. Als man was je verder van huis want er waren simpelweg geen of weinig schoenen te krijgen.In deze markt is ook een omslag te zien en steeds meer merken hebben ook schoenen in groter maten zo is het mogelijk om leuke stijlvolle hakken te kopen in maat 42, 43 of zelfs 44 voor vrouwen bijvoorbeeld van het merk Gabor of Högl. Dit zijn geen speciale modellen deze modellen zijn er meestal van maat 36 tot en met maat 44. 

Soleil

Redacteur bij Aldoor | Schrijft vanuit hartje Rotterdam

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!