Hakken en pumps

Hakkenenpumps

Schoenen met hoge hakken, veel vrouwen zijn er gek op en waarom ook niet? ze doen veel voor je figuur. Die nieuwe stiletto’s geven je automatisch een butt lift en je krijgt er killer legs in, zeker onder dat sexy nieuwe jurkje, je weet zeker dat je de show gaat stelen op het feestje en indruk gaat maken op je nieuwste vlam. Maar een uur later is er niets meer over van de sexy look en loop je te strompelen omdat je voeten aan alle kanten pijn doen en je pumps toch blijken te knellen op alle punten waar ze kunnen knellen, je tenen worden langzaam gevoelloos en je voelt de eerste blaar al opkomen. Dit probleem herkent iedere ervaren hakken draagster. Om deze situatie in de toekomst te voorkomen in deze blog een paar tips waar je op moet letten bij het kopen van nieuwe hakken. 

De hak van de schoen

Ten eerste is het belangrijk om op de hak van de schoen te letten. Dit is het gebied waar vaak blaren ontstaan. Deze blaren worden veroorzaakt door de versteviging die vaak in de hiel is verwerkt en de schoen in model houdt maar, dit veroorzaakt ook de blaren. Het is verstandig om hakken van leer te kopen. Dit natuurlijke materiaal vormt beter naar de voet dan bijvoorbeeld synthetisch materiaal. 

De juiste maat moeilijker dan gedacht

Het klinkt heel logisch; te kleine schoenen gaan pijn doen. Toch is het lastig om in hakken de juiste maat te kopen, je voeten schuiven makkelijk naar voren en je voelt niet goed hoeveel ruimte je hebt. Vraag daarom iemand om te voelen hoeveel ruimte er voor je grote teen zit als je rechtop staat, is dit ongeveer een duimbreedte? dan heb je de juiste maat aan. 

Eind van de middag

Ook het tijdstip waarop je de schoenen gaat passen is van belang. In de ochtend zijn je voeten smaller en gedurende de dag zwellen ze een beetje op. De beste tijd om schoenen te kopen is dus aan het eind van de middag als je voeten er al een dag op hebben zitten. 

Van stiletto tot plateau

De laatste tip die ik mee ga geven is het model hak. Stiletto hakken zien er super sexy uit maar een bredere hak loopt net iets steviger, ook de dikte zool is van belang bij de ondersteuning van je voet, ga eens voor een plateauzool in plaats van die dunne zooltjes onder pumps.

Houdt deze tips in je achterhoofd en je koopt nooit meer hakken die knellen of blaren veroorzaken.  En steel de show op je killer heels!

Soleil

Redacteur bij Aldoor | Schrijft vanuit hartje Rotterdam

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!