Hardloopschoenen koop tips

Hardloopschoenenkooptips

Als je hardloopschoenen gaat kopen waar moet je dan op letten? Al een aantal jaren is de sport zeer populair, wint de sport iedere dag aan beoefenaars en schieten de wedstrijden door heel het land als paddenstoelen uit de grond. Ik heb het natuurlijk over hardlopen. Heel Nederland lijkt besmet te zijn met het hardloopvirus. Waarom ook niet? Je beweegt intensief een aantal keer per week en je bent lekker in de buitenlucht. Daarbij komt dat je geen duur abonnement nodig hebt en het tijdstip wanneer je gaat lopen kun je helemaal zelf bepalen. Het enige wat je nodig hebt zijn sportkleren en hardloopschoenen.

Welke hardloopschoenen zijn geschikt voor jouw voeten?

Hardloopschoenen kiezen, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Welke hardloopschoenen zijn geschikt voor jouw voeten? Tegenwoordig kun je geen sportwinkel inlopen en verwachten dat je binnen een kwartier buiten staat met goed zittende hardloopschoenen. Het aanbod is overweldigend en iedere schoen heeft weer zijn eigen voordelen. Daarom hier een overzicht van punten waar je op kunt letten bij het aanschaffen van je nieuwe hardloopschoenen.

Waar ga je lopen?

Om te beginnen zul je je af moeten vragen waar je het meest gaat lopen en waarvoor je gaat trainen. Ben je op zoek naar wedstrijdschoenen of trainingsschoenen? Waar wil je gaan lopen, binnen op een loopband of buiten? Indien je buiten gaat lopen ga je dan op verharde ondergrond lopen zoals een trottoir of een fietspad of ga je door de bossen lopen? Heb je deze twee punten voor jezelf helder dan vallen er al een heleboel modellen af en begin je een overzicht te krijgen.

Altijd binnen passen, liefst net na een rondje hardlopen

De maat van je hardloopschoen kan anders uitvallen dan de maat die je in je andere schoenen hebt. Dit kan veroorzaakt worden doordat je voeten tijdens het hardlopen opzetten. Het is verstandig om schoenen in twee of drie maten te bestellen. Vervolgens is het goed om ze binnen te proberen om te kijken welke tijdens het lopen goed stevig om je voet passen zonder dat ze knellen. Let bij het testen er ook op of de schoen breed genoeg is zo kun je pijnlijke blaren voorkomen. De beste tijd om de verschillend maten te testen is net na het hardlopen of in de middag, dan zijn je voeten een beetje opgezet.

Houdt deze tips in de gaten, koop snel je nieuwe hippe hardloopschoenen en voor je het weet ben je weer lekker op weg. 

Soleil

Redacteur bij Aldoor | Schrijft vanuit hartje Rotterdam

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!