Hockeyschoenen - demping, stabiliteit en grip

Hockeyschoenen-dempingstabiliteitengrip

Super leuk! Je hebt een nieuwe hobby gevonden en nog een sportieve ook, je bent heel enthousiast lid geworden van een hockeyteam. Je hebt er zin in, gezellig met het hele team wedstrijden spelen en natuurlijk de nodige bijkomende gezelligheid. Maar dan begint het; welke hockeyschoenen en welke hockeystick moet je kopen? Er is zoveel keuze dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Of ben jij een ervaren hockeyspeler maar lukt het telkens maar niet om de juiste hockeyschoenen te vinden? Als een van beide scenario’s op jou van toepassing is blijf dan lezen. Ik ga je vandaag in ieder geval een paar tips geven waar je op moet letten bij het kopen van nieuwe hockeyschoenen. 

Elke voet is anders

Als het gaat om Hockeyschoenen kun je niet heel gemakkelijk zeggen dit of dat merk is het beste. Iedereen heeft andere voeten en daarom is het ene merk of model beter voor jou en een ander merk misschien beter voor je teamgenoot. Daarbij komt ook dat iedereen anders loopt en dus anders de schokken opvangt. Wel is er iets te zeggen over welke aspecten je in de gaten moet houden tijdens het kopen van je hockeyschoenen. 

Schoenen die schokken dempen

Dus besteed extra aandacht aan de volgende punten als je een nieuw paar hockeyschoenen gaat kopen. Het eerste punt dat zeer belangrijk is, is het schokdempende vermogen van de schoen. In Nederland wordt er vaak op kunstgras gespeeld, dit kunstgras is vaak op een harde ondergrond gelegd waadoor je benen tijdens het rennen harde schokken moeten opvangen. Indien je schoen deze schokken voldoende dempt ontlast jij je knieën een voorkom je blessures. 

Stabiele hockeyschoenen

Daarnaast is het van groot belang dat de schoen voldoende steun en stabiliteit biedt. Dit is bij hockeyschoenen nog belangrijker dan voor schoenen die je overdag draagt. Dit komt omdat hockey geen statische sport is. Je rent niet alleen vooruit maar je moet snel kunnen schakelen en van richting kunnen veranderen dus naar links, rechts of achter kunnen uitwijken en hierbij is het van groot belang dat je schoenen goed passen en aansluiten zodat je geen enkelblessure oploopt. 

Zorg voor voldoende grip

Dit brengt ons ook meteen bij het punt van grip. Zeker als er gespeeld gaat worden op watervelden is grip van groot belang. Zowel een kunstgrasveld met zand als een kunstgrasveld met water is gladder dan de meeste ondergronden waar je meestal op loopt. De hockeyschoenen hebben altijd noppen maar de grote en de structuur van de noppen verschilt per model. Dus glijd jij snel uit koop dan schoenen met noppen met veel structuur. Uiteindelijk is natuurlijk het belangrijkste dat ze comfortabel zitten. Hier kun je alleen achter komen door ze te passen en er even op rond te lopen.

Soleil

Redacteur bij Aldoor | Schrijft vanuit hartje Rotterdam

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!