Salontafel koop tips

Salontafelkooptips

Een salontafel is het centrum van je zithoek en het kan nog moeilijk zijn om een leuke en vooral goed passende salontafel te kopen. Een eettafel koop je meestal tegelijk met de stoelen die erbij komen. Dit is anders met een salontafel eerst zoek je de bank en stoelen uit die je in je eethoek wil en pas later richt je je op de salontafel. Hierdoor is het belangrijk dat je verschillende dingen overweegt voor je een salontafel koopt.

Om de keuze makkelijker te maken volgen hierna een aantal tips waarop je kunt letten bij het aanschaffen van een salontafel.


De maximale afmeting


Ten eerste is het van belang om te bedenken wat de maximale afmeting van de tafel is. Hierbij is het belangrijk dat je er nog gemakkelijk om heen kunt lopen en dat je nog ruim op de bank kunt zitten zonder meteen met je knieën tegen de tafel te zitten. 


Daarnaast is het bij de materiaal keuze van belang dat je bedenkt waarvoor je de tafel gaat gebruiken. Er worden koffiekopjes en glazen opgezet bij hout kan dit voor kringen zorgen die je niet meer kunt verwijderen en zul je altijd onderzetters moeten gebruiken, glas daarin tegen poets je gemakkelijk schoon. Daarnaast zullen er voeten op worden gelegd als je op de bank zit. Als je kinderen hebt zullen deze ook lekker aan de tafel willen spelen. Het is dus belangrijk dat je kiest voor een stevige tafel waarop geleund kan worden en waaraan gespeeld kan worden. 


De ideale hoogte voor een salontafel


Ten derde is het belangrijk om over de hoogte na te denken zeker als je niet de bank en de salontafel in één oogopslag kunt zien in de winkel. De ideale hoogte voor een salontafel is de hoogte van het zitgedeelte van je bank of net iets lager. Op deze manier kun je er makkelijk je drankje op kwijt en je voeten op laten rusten. 


Een laatste tip is vooral belangrijk voor ouders aan sommige salontafels kunnen gevaarlijke hoeken zitten zeker als je kiest voor een glazen salontafel in een rechthoekige vorm. Kinderen kunnen zich hier lelijk aan bezeren.


Uiteindelijk gaat het er natuurlijk vooral om dat jij je salontafel mooi vindt en dat deze past in de inrichting van je kamer. 


Soleil

Redacteur bij Aldoor | Schrijft vanuit hartje Rotterdam

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!