Houten speelgoed is van alle tijden

Houtenspeelgoedisvanalletijden

Houten speelgoed is van alle tijden. Vroeger had je natuurlijk nog geen kunststof en daarom werd toen veel speelgoed van hout gemaakt.

Speelgoed van hout

Waarom zou je ook nu bij het kopen van speelgoed voor hout kiezen? Op de eerste plaats is hout een natuurlijk materiaal. Het voelt fijn en zacht aan en zelfs een beetje warm. Het is stevig en sterk en je kunt het in allerlei mooie ronde, vierkante, driehoekige en langwerpige vormen zagen. Door het goed te schuren en er dan een beschermende en kindvriendelijke lak of verflaag op aan te brengen wordt het mooi glad en veilig voor de gevoelige baby en kinderhandjes. Bovendien is het oersterk en heb je er jarenlang plezier van. Het heeft een nostalgische uitstraling en is tegelijk heel  eigentijds.

Wat is er zoal te krijgen in houten speelgoed?

Bijna alles. Blokken dozen, vormen stoven, puzzels, keukentjes, winkeltjes, treintjes, kralen, muziekinstrumentjes, rammelaars, poppenwagens, loopfietsjes enzovoort. Voor jongens en meisjes van 0 tot 6 jaar en ouder. In mooi blank gelakt hout of in de heldere primaire kleuren rood, oranje, geel, groen en blauw. Enkele bekende merken van houten speelgoed zijn Allehand, Bajo, Kapla, Goula, New Classic Toys en Janod. Hout is een duurzaam natuurproduct en goed voor mens en milieu.

Hout heeft ook een rustgevende uitstraling in tegenstelling tot veel kunststof speelgoed dat vaak in felle schreeuwende kleuren en met veel toeters en bellen is uitgerust.  Het educatieve karakter en de warme uitstraling maken dat kinderen er eindeloos en met veel plezier mee kunnen spelen. Hun eigen fantasie krijgt volop de ruimte. Ze ontdekken al voelend de fijne structuur van het hout wat weer een gunstig effect heeft op de fijne motoriek. Al deze redenen maken dat ouders vaak voor houten speelgoed kiezen. En terecht. Houten blokken en ander houten speelgoed hebben veel voordelen. Kies voor een optimale ontwikkeling het speelgoed wat bij de leeftijd van je kind past. 

Mariet

Redacteur bij Aldoor | Schrijft vanuit het zonnige zuiden van ons land

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!