Kinderschoenen - voor de eerste stapjes

Kinderschoenen-voordeeerstestapjes

Schoenen zijn belangrijk voor je kind vanaf de eerste schoentjes. Vanaf het moment dat je kind buiten gaat lopen zijn schoenen nodig, maar welke schoenen zijn nu goed voor zijn of haar voetjes? Waar moet je op letten bij het kopen van de eerste schoenen en waar moet je op letten door de jaren heen als de voeten groeien en veranderen. 

De eerste schoentjes

Bij de eerste schoentjes voor je kind is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de schoenen licht zijn, de zolen een goed profiel hebben zodat je kind niet uitglijdt tijdens het lopen. Wat zeker bij de eerste schoenen van belang is, is dat de schoenen goed passen en niet te groot zijn. Kindervoeten groeien, zeker in het begin, hard en je kind zal ongeveer om de drie maanden een grotere maat hebben. Je kunt dan denken dat je ieder half jaar net te grote schoenen koopt want ze groeien er toch in. Dit klinkt logisch maar drie van die zes maanden loopt je kind dan op te grote schoenen en dit is slecht voor zijn of haar houding. Het wordt dan ook ten zeerste afgeraden om te grote schoenen te kopen. 

De pasvorm in lengte, wijdte en hoogte

Vanaf de eerste schoen maar zeker ook als je kind groeit en zijn of haar voeten meegroeien is een goede pasvorm van de schoen van groot belang. De pasvorm gaat niet alleen over de lengte van de voet maar ook over de wijdte en de hoogte. Daarbij is het ook van belang dat je kind de schoen past op de manier hoe hij of zij deze het vaakst gaat dragen. Ga je dus sneakers kopen en zal je kind sokken in deze schoenen dragen, zorg dan dat hij of zij deze met sokken past. Ben je op zoek naar sandalen of bijvoorbeeld ballerina’s voor in de zomer? Laat je kind de schoenen dan met blote voeten of pantysokjes passen. Dit klinkt logisch maar het wordt snel vergeten zeker als je aan het eind van de zomer nog op open schoenen loopt, zijn de schoenen snel zonder sokken gepast en gekocht. Het is toch zonde dat de schoenen uiteindelijk blijken te knellen. 

Heb je deze tips in je achterhoofd dan hoef je alleen nog maar leuke, hippe en trendy kinderschoenen te zoeken samen met je kind en daar zijn er genoeg van!

Soleil

Redacteur bij Aldoor | Schrijft vanuit hartje Rotterdam

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!