Kinderspeelgoed koop tips

Kinderspeelgoedkooptips

Weet jij het soms ook niet meer, wat je voor je kinderen moet kopen. Niet omdat er geen opties zijn maar juist omdat er zoveel opties zijn. Kinderen worden vandaag de dag overladen met speelgoed in allerlei soorten. Als ze klein zijn is het nog goed te doen om het speelgoed dat ze krijgen te beperken maar als ze groter worden kan dit lastiger worden omdat er zoveel leuks te krijgen is.

Nog steeds gender-based

Het opvallende bij speelgoed is dat er nog steeds een scheiding is voor jongens en meisjes. Het is niet dat dit vanuit de fabrikanten komt maar meiden spelen liever met prinsessen en hun prinsen terwijl jongens eerder voor hun actieheld kiezen en daarmee op avontuur gaan. Het verschil met een paar jaar geleden is dat het speelgoed niet meer zo gender-based in de markt wordt gezet. Wil je kleine meid met raceautootjes spelen in plaats van haar Barbies? Dan is dit vaak helemaal oké.

Leuke computer spellen voor alle leeftijden

De afgelopen twintig jaar heeft de digitale wereld zich niet alleen geopend voor volwassenen maar ook voor kinderen. Kinderen kunnen vaak nog eerder makkelijk met nieuwe apparaten omgaan dan volwassenen. Er zijn veel leuke spellen voor alle leeftijdscategorieën op de computer, Nintendo, Wii en nog vele andere mobiele apparaten. De spellen lopen uiteen van gewelddadige oorlogsspellen tot spellen waar je kind spelenderwijs leert. Het is dus verstandig om een oogje in het zeil te houden welke spellen gespeeld worden online. Het is vaak heel gemakkelijk om een ouderslot in te stellen op apparaten waardoor je al kunt beperken welke websites bezocht kunnen worden. 

Kinderen leren en groeien van het zelf spelen en ontdekken. Neem Lego dit helpt een kind niet alleen ruimtelijk inzicht te krijgen door met blokjes een huis te bouwen maar, als ze vervolgens een eigen verhaal verzinnen in het dorp dat ze gebouwd hebben stimuleren ze hun creatief denken. Dit kunnen ze later in hun leven goed gebruiken. Het is dus verstandig om kinderen niet alleen achter een scherm te laten zitten maar ook te laten spelen met traditioneel speelgoed. 

Soleil

Redacteur bij Aldoor | Schrijft vanuit hartje Rotterdam

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!