Loungeset kopen - verschillende materialen

Loungesetkopen-verschillendematerialen

Als de zon eindelijk in Nederland schijnt is het heerlijk om even buiten in de tuin te zitten of lekker in de zon te gaan liggen. Een tuin is tegenwoordig niet meer compleet zonder een mooie tuinmeubel set. Maar waar ga je precies op zitten? Meubels in de tuin zijn vaak heel handig, maar waar ga je nou precies op letten bij het aanschaffen van een loungeset? en welk verschillende soorten materiaal zijn er verkrijgbaar die een loungeset comfortabel maken? We gaan je proberen een beetje op weg te helpen.

Materialen voor loungesets

Bij het kiezen van een loungeset is het materiaal dus belangrijk. Het ene materiaal heeft meer bescherming nodig dan het ander. Bedenk dus voordat u uw loungeset gaat kopen hoeveel geld en tijd u wil besteden aan het onderhouden van je tuinset. Enkele voorbeelden uit welke materialen er gekozen kan worden:

  • Het materiaal hout maakt robuuste en comfortabele loungesets. Vooral steigerhout, ceder, teakhout en cipres zijn erg populair voor in de tuin. Houtsoorten vragen wel meer onderhoud en UV-bescherming dan bijvoorbeeld een kunststof loungeset.
  • Daarnaast kunt u ook kiezen uit een aluminium of kunststof loungeset. Beide materialen zijn roestvrij en goed bestand tegen water, daarnaast zijn aluminium en kunststof loungesets onderhoudsarm en gemakkelijk verplaatsbaar. De prijs en de kwaliteit van het materiaal kunnen enorm verschillen.
  • Ook kunt u kiezen voor de materialen rotan en riet. Zowel rotan als riet staan bekend om hun duurzaamheid. Het beste is als de loungesets beschermd worden met een laklaag. Daarnaast is het slim om deze producten jaarlijks te onderhouden.
  • Mocht je voor een stalen loungeset kiezen zorg er dan voor dat er een dikke duurzame coating over het staal heen zit.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust in de reacties hier beneden.

Bob

Liep stage bij Aldoor | studeert small business en retail management op de Avans hogeschool in Den Bosch

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!