Met deze gadgets maak je je huis nog slimmer

Metdezegadgetsmaakjejehuisnogslimmer

De afgelopen jaren zijn slimme gadgets steeds belangrijker geworden in ons huishouden. Slimme gadgets zijn er in allerlei soorten. De meest bekende is misschien wel de slimme verlichting, waarmee je met een afstandsbediening of op je smartphone je licht kunt regelen. Echter, er zijn ook consumenten die hun huis volledig domotiseren en alles in huis slim maken. Maar met welke ongebruikelijke gadgets maak je je huis nog slimmer?

Slimme gordijnen

Heerlijk wakker worden terwijl de gordijnen automatisch opengaan. Dat is wat je met slimme gordijnen bereikt. Je hebt tegenwoordig gordijnen die geleverd worden met een slim motortje, maar er zijn ook losse motortjes verkrijgbaar waardoor je je eigen gordijnen slim kan maken. Het bedienen van de slimme gordijnen gebeurt doorgaans op een app, maar ook een afstandsbediening kan uitkomst bieden. Slimme gordijnen worden steeds populairder onder consumenten. Naast het feit dat het gewoon ontzettend handig is om zonder aanraking gordijnen open en dicht te doen, heeft het ook een chique uitstraling. 

TV-lift

Een aantal jaar geleden zag je ze wel eens voorbij komen in spectaculaire films: de TV-lift. Je zag iemand liggen in bed en er ging een televisie scherm omhoog aan het voeteneinde. Het zag er luxe uit, maar tegenwoordig kan deze droom ook werkelijkheid worden gemaakt. In Nederland zijn er diverse aanbieders van dit TV-meubel. Het enige nadeel is dat je soms wat problemen kan krijgen met de snoeren, bijvoorbeeld van je kabelprovider. Internet tv kan dan uitkomst bieden, want hierdoor beperk je het aantal snoeren.

Slimme stofzuiger

Een van de meest vervelende klusjes in het huishouden is stofzuigen. Gelukkig heb je tegenwoordig slimme stofzuigers. Deze robotzuigers kun je instellen zodat er routinematig gestofzuigd wordt. De kwaliteit van deze slimme stofzuigers wordt steeds beter. Tegenwoordig zijn er zelfs slimme stofzuigers met tevens een dweilfunctie te verkrijgen. 

Slimme thermostaat

Veel energieleveranciers leveren tegenwoordig bij een energiecontract een slimme thermostaat. Hiermee kun je temperatuurmanagement in je huis optimaliseren. Je kunt complete programma's instellen en daardoor kun je bijvoorbeeld flink besparen. Ook is het mogelijk om de temperatuur in je huis op afstand in te stellen. Kom je bijvoorbeeld terug van een vakantie? Dan kun je je huis alvast lekker voorverwarmen. Ideaal toch?

Slimme beveiliging

Ook om je huis te beveiligen komen er steeds meer slimme gadgets. Met de slimme sloten kun je bijvoorbeeld door middel van je smartphone of door middel van een vingerafdruk binnen in huis komen. Veilig? Jazeker. Op het moment dat de stroom bijvoorbeeld uitvalt is er een noodstroomvoorziening in de meeste apparaten, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat mensen zomaar naar binnen kunnen.


Edinho

Bouwer, concierge, knutselaar, teamcaptain en oprichter van Aldoor | Tech + Ecommerce + Marketing | van alles wat maar vooral Generalist | Slechte woordgrappen | schrijft vanuit het Aldoor HQ in 's-Hertogenbosch

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!