Positiekleding shoppen als je zwanger bent

Positiekledingshoppenalsjezwangerbent

Een positieve test, alles verandert, zelfs het shoppen. In het begin denk je nog dat je gewoon je keren kan blijven dragen. Totdat je iedere dag thuiskomt met buikpijn of je merkt dat je in de auto de bovenste knoop van je broek losdoet. Je bovenkleding kan nog wel een tijdje door, maar die broeken moeten vervangen worden. Sommige vrouwen dragen vanaf week 12 van de zwangerschap hun eerste zwangerschapsbroek. Anderen pas vanaf de twintigste week, maar vroeg of laat zullen we er allemaal aan moeten geloven.

Inmiddels hebben veel bekende merken en winkelketens een aparte lijn voor deze doelgroep. Je hoeft je al lang niet meer te verhullen in enorme tenten, waarbij het lijkt of niemand mag zien dat er wat groeit. Je kunt gewoon meegaan met de laatste trends. En er is natuurlijk niets liever dat wij vrouwen willen. Bijkomend voordeel: het is een keer geen probleem dat je die buik ziet. 

Er zullen vast geen vrouwen zijn die met het plannen van hun zwangerschap rekening houden met wanneer het uitverkoop is. Gelukkig is er altijd een gedeelte van de positiekleding in de sale. De grote zwangerschapskleding uitverkoop is net als de sale in de ‘normale mode’ seizoensgebonden. Een goede tip is dan ook om, ook al heb je het nog niet nodig, toch in de uitverkoop alvast die broek te kopen. De tijd komt dat je er graag eentje aantrekt. Wat ook helemaal leuk is, een strakke tuniek of strak shirt.

Positiekleding

Zorg er dan wel voor dat het duidelijk is dat die buik er is omdat er een baby inzit en niet door het jarenlange wekelijkse bezoek aan de cafetaria. Wel een idee wellicht: positiekleding voor de man met een bierbuik!

Lizzy

Gevraagd en ongevraagd kantoorentertainer en fashion blogger bij Aldoor | Shopaholic | Trainer en workshop goeroe

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!