Skikleding - retro, lekker fout of traditioneel

Skikleding-retrolekkerfoutoftraditioneel

Comfort? de looks? of beide? De wintersporttijd is weer aangebroken. In de kerstvakantie zijn er weer hele gezinnen richting de alpen geweest en ook de komende tijd zal dat niet anders zijn. Wintersport is een echte familievakantie, opa en oma mee om op de kleintjes te passen en papa en mama de piste op. Al trekt de après ski en de snelheid van de outdoor sport ook veel vriendengroepen naar het winterse paradijs. Of je nou een ervaren skiër bent, een beginnende skiër, jong of oud, skikleding is een must. 

Retro of lekker fout

Aan een aantal voorwaarde moet skikleding voldoen: het moet je beschermen tegen de kou en je moet er vrij in kunnen bewegen. De afdaling zal moeilijk gaan in een krappe skinny-jeans. Vorig jaar gezien in tirol: een retro-skipak. Een mooie glimmende stof, de jas en broek als een overal aan één stuk. Dit past helemaal in de vintagestijl, wat een echte mode trend is. Bijkomend voordeel: bij een mooie schuiver zit niet meteen je hele rug onder de sneeuw en een natte trui wordt voorkomen. Tegenwoordig worden er nog steeds skipakken uit één stuk verkocht, ook in een moderne uitvoering zoals in een mooie panterprint. Ook voor volwassenen.

Skikleding mix en match

Voor de wat minder modebewuste skiër is er nog steeds de oude vertrouwde skibroek en de ski-jas. Je kan deze twee stukken op elkaar afstemmen, maar wat ook kan is dat je kiest voor een wat meer neutralere broek of jack. Op deze manier is meer afwisseling mogelijk. Het mixen en matchen kan beginnen. Zo kun je iedere dag opnieuw weer indruk maken. En vergeet de accessoires natuurlijk niet. Met een kleine uitgave krijg je als skiër een nieuwe look. Ook leuk natuurlijk om een accessoire cadeau te doen. Denk aan een nieuw paar wanten, een skibril, of een gebreide muts.

Een kersttrui voor de après ski

Wat verder mee gaat op wintersport is een mooie kersttrui, die mag dus ook na de feestdagen nog een keer in actie komen. Denk aan de klassieker met het rendier, de sneeuwvlokken, de kerstboom met ballen of de kerstman erop. De ski-jas gaat uit, je bestelt een biertje aan de bar en voordat je weer terugloopt naar je plaats heb je al minstens drie reacties ontvangen over die mooie trui die je aanhebt.

Lizzy

Gevraagd en ongevraagd kantoorentertainer en fashion blogger bij Aldoor | Shopaholic | Trainer en workshop goeroe

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!