Sportkleding voor Dames - koop tips

SportkledingvoorDames-kooptips

Sporten je doet het in eerste instantie voor je gezondheid, dat je er beter uit gaat zien is mooi meegenomen. Een strakker lichaam krijg je altijd van sporten of je nu je vetpercentage naar benden brengt of aan krachttraining doet. Wat in het verleden vaak vergeten werd is hoe je er uit ziet als je in de sportschool staat of als je aan het hardlopen bent.

Trendy sportkleding is helemaal hip

De vraag is waarom het zo lang geduurd heeft voor ook sportkleding er leuk uit is gaan zien dat je er bezweet niet op je best uitziet betekend niet dat je dan in een slobber trui moet gaan lopen. Dit is gelukkig verleden tijd sportkleding wordt steeds leuker en modieuzer. Niet alleen de grote merken zoals Nike, Adidas en Puma komen met trendy sportkleding maar ook minder bekende merken die sportkleding voor een lagere prijs aanbieden hebben steeds hippere sportkleding.

Waar moet je op letten bij het kopen van nieuwe sportkleding?

Er zijn wel een aantal punten waar je op moet letten als je sportkleding gaat kopen.

1. Ten eerste moet je de juiste maat kopen. Ik hoor je denken duhh! Maar bij sportkleding moet je met andere dingen rekening houden dan bij gewone kleding. De kleding moet voldoende ruimte geven om in te bewegen. Veel vrouwen vinden het prettig om te sporten in leggings die aansluiten dit is prima maar, zorg wel dat deze dik genoeg is om in te bewegen zodat niet iedereen als jij aan het Squatten bent door je broek heen kan kijken. Ook je shirt kan aangesloten zitten als deze genoeg stretch heeft en vooral lang genoeg is, je wilt natuurlijk niet je halve buik showen als jij je armen in de lucht steekt.

2. Ten tweede is het van belang om echte sportkleding te kopen, kleding die ademt en je zweet afvoert. Sportkleding en gewone casual kleding gaan smeer en meer op elkaar lijken maar als je gaat sporten merk je dat de legging van 100% katoen al je zweet vasthoudt en dat deze zwaar wordt waar je sportlegging droog en licht blijft.

3. Als laatste punt is het belangrijk om sportkleding van een hoge kwaliteit te kopen. Je zult de kleding namelijk na ieder bezoekje aan de sportschool of na ieder rondje park in de was gooien. Het is zonde als er geen model meer in je shirt zit na drie keer wassen.


Soleil

Redacteur bij Aldoor | Schrijft vanuit hartje Rotterdam

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!