Tuinbank koop tips

Tuinbankkooptips

Ben jij op zoek naar een leuke bank voor in je tuin omdat je verhuisd bent en en nieuwe tuin hebt of omdat je gewoon graag een nieuwe bank wilt om je tuin een beetje te pimpen? Dit kan nog een behoorlijke zoektocht worden niet omdat er geen bank te vinden is maar juist omdat er zoveel keus is in tuinbanken.

Welke bank past bij jouw tuin?

Het is verstandig om eerst te bepalen waar in je tuin jij je tuinbank wilt plaatsen en hoeveel ruimte je in je tuin hebt voor een bank. Kun jij naast je bank ook nog een tuinset met stoelen en tafels of is één bank echt de max als je nog een beetje ruimte over wilt houden? Heb jij niet heel veel ruimte in je tuin en moet je kiezen tussen een bank of een tuinset met stoelen en een tafel? Kijk dan eens naar de tuinbanken die je in een handomdraai om kunt toveren tot een picknicktafel met twee banken. Deze zijn echt ideaal voor een kleinere tuin, in de middag lekker relaxen met een boek op de bank en in de avond toch lekker buiten tafelen. 

Heb jij meer ruimte in je tuin en misschien heb je al een tuinset met een tafel en stoelen om aan te lunchen en dineren en ben je nu op zoek naar de tuinbank voor je kopje koffie en is het niet nodig om de bank in een tafel om te kunnen toveren. Dan is er heel veel keus in tuinbanken. Er is keuze uit materiaal, grote en vorm van de banken. Het is verstandig om eerst te bedenken welk materiaal mooi in je tuin past en vooral waar jij de voorkeur aan geeft. Je hebt tuinbanken van hout, ijzer en kunststof. Ook zijn er leuke tuinbanken met een combinatie van bijvoorbeeld hout en ijzer. Vaak heb je dan een houten raamwerk en een leuke ijzeren versiering in de rugzijde. 

De belangrijkste vraag: Hoe zit de bank?

Er is veel keuze in tuinbanken het belangrijkste punt is of de bank lekker zit, ja het oog wil ook iets maar uiteindelijk is het een gebruiksvoorwerp dus probeer je nieuwe bank vooral uitgebreid uit. 

Soleil

Redacteur bij Aldoor | Schrijft vanuit hartje Rotterdam

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!