Tuinmeubelen - volop genieten van de warmte

Tuinmeubelen-volopgenietenvandewarmte

Zodra de zon in de lente weer volop gaat schijnen mogen ze naar buiten. Nadat de tuin, het terras, het balkon, de overkapping of serre in orde zijn gemaakt worden de tuinmeubelen uit de schuur of van zolder gehaald zodat we weer een zomer lang kunnen genieten van heerlijk buiten eten en vertoeven tot in de late uurtjes. En hoe breng je die warme, relaxte sfeer, in de stijl waar jij van houdt, naar buiten? Waar let je op bij het kopen van je eerste of een nieuwe set tuinmeubelen.

Baklon of tuin

Allereerst moeten de meubels passen op de beoogde plek. Voor een balkon kies je wat fijner uitgeruste meubels, die misschien ook nog stapelbaar en inklapbaar zijn, zoals een bistro setje. In een grote tuin of op een groot terras mag best een wat robuuster tuin stel, een uitgebreide lounche set of grote tuintafel met stoelen komen te staan. Belangrijk is dat de meubelen weerbestendig zijn, want ze staan tenslotte maandenlang buiten.

Genoeg keuze aan tuinsets

Wat materiaal betreft kun je kiezen uit hout, kunststof, riet, rotan, aluminium en gevlochten draad. Kies je voor hoge of lage stoelen, met of zonder armleuning, een hoge of een lage rug? Wil je vaste of verstelbare stoelen zodat je na een heerlijk etentje of een barbecue even lekker onderuit kunt zakken?  Of kies je voor een ligbed waarop je languit kunt genieten van de zon. Er zijn heel veel merken tuinmeubelen. Een paar bekende zijn Le Sud, Hartman, Keter, Kettler, Allibert en Leco.

Verhoog de sfeer

Je kunt de sfeer nog verhogen met mooie parasols, gezellige vuurkorven en lantaarns, buitenkeukens en barbecues. Tuinmeubelen heb je in veel stijlen en materialen. Kies de stijl die bij jou past en laat je tuin een verlengstuk worden van je huis. Of je stijl nu klassiek of romantisch is of juist eigentijds en modern. En dan kun je met je gezin, je familie en vrienden gaan genieten van die heerlijk warme, zonnige zomer.

Mariet

Redacteur bij Aldoor | Schrijft vanuit het zonnige zuiden van ons land

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!