Ultra HD televisie koop tips

UltraHDtelevisiekooptips

4K Ultra High-Definition of 4K Ultra HD is de nieuwe generatie van display-technologie voor in het huis. Het bied een ongelooflijk meeslepende kijkervaring met een superieure beeldkwaliteit. Een 1080p Full-HD televisie omvat circa 2 miljoen pixels en dat is zeker niet weinig. Een 4K Ultra HD televisie daarentegen biedt het 4 dubbele met een resolutie van 8.2 miljoen pixels! 

Kijkafstand en schermgrootte

Voor iedere pixel op een Full-HD tv heeft een Ultra HD tv er 4 op diezelfde plek, met als resultaat dat je dichter op je tv kunt zitten zonder de kleine pixels te zien. Zit je normaal gesproken dicht op de tv? Dat is met een Ultra HD tv geen probleem, je kunt gerust een grotere tv kopen ondanks de gebruikelijke afstand tussen jou en je tv

Compatibele films/programma's 

De hedendaagse films en programma's die beschikbaar zijn in 4K Ultra HD zijn beperkt aanwezig, dit is voor velen een reden om nog geen Ultra HD televisie aan te schaffen. Toch komen er vanaf nu steeds meer 4K compatibele materialen beschikbaar, een logisch gevolg van de veranderingen in technologie. Het bekende streaming-programma Netflix komt met steeds meer aanbod en zo zal het iedere dag toenemen. Buiten dat zijn ook de niet 4k compatibele beeldmaterialen mooier op een Ultra HD televisie, laat het beperkte aanbod van nu dus geen reden zijn om de tv niet te kopen en denk vooruit!

Input lag

Ben je iemand die opzoek is naar een mooie Ultra HD televisie voor de ultieme game ervaring? Let dan goed op hoeveel input lag de televisie heeft! Dit is namelijk de vertraging die optreedt van het moment dat de tv of het display een signaal krijgt vanuit een gamecontroller (als je een knop indrukt bijvoorbeeld) en het moment dat het resultaat van deze input op de tv verschijnt. Een tv met veel input lag kan ontzettend hinderlijk zijn, je kunt dit per tv checken op verschillende databases.

HDMI-kabels

Je ziet ze nu al veel op de markt verschijnen: de Ultra HD 4K HDMI-kabels. Trap hier niet in, dit is in de meeste gevallen gewoon een trucje van de grote fabrikanten om wat extra geld te verdienen via dure accessoires. De meeste HDMI-kabels die de afgelope jaren op de markt verschenen kunnen namelijk zonder problemen 4K-content doorsturen. Het enige waar je op moet letten is dat het een High Speed-kabel is. 

Thijs

Stagiair bij Aldoor

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!