Van deze verbouwingen stijgt de waarde van je huis

Vandezeverbouwingenstijgtdewaardevanjehuis

Een eigen woning is vaak een slimme investering. Je kunt na aankoop wel blijven investeren, want de kozijnen kunnen wel een likje verf gebruiken, op den duur heb je wat extra ruimte nodig of de keuken is aan vervanging toe. Maar met welke klussen laat je de waarde van jouw huis het meest stijgen?

Extra ruimte

Vooral in stedelijke gebieden zijn een paar extra vierkante meters veel waard. Daarom is het doorgaans een slimme investering om een uitbouw te maken, een dakkapel te plaatsen of die onbegaanbare zolder om te toveren tot een mooie zolderkamer. Niet alleen vergroot dit je eigen woongenot, maar het kan ook een groot voordeel zijn op het moment dat je jouw huis wilt verkopen. Bij de vraag 'wat kan ik lenen' kun je dus ook alvast rekening houden met het te verwachten rendement op jouw investering.

Duurzaamheid vergroten

Een duurzaam en energiezuinig huis is niet alleen beter voor het milieu, maar het vergroot ook de verkoopwaarde van jouw huis en zorgt voor lagere vaste lasten. Naar verwachting worden de energielabels in de toekomst nog belangrijker, waardoor er verschillende verstandige investeringen zijn die je kunt doen. Denk hierbij aan het isoleren van je woning, het plaatsen van dubbel glas of het aanschaffen van zonnepanelen waarmee je zelf groene stroom op kunt wekken. In sommige gevallen kun je zelfs subsidie krijgen voor een duurzame investering. Hierdoor wordt de terugverdientijd van de investering nog korter.

Achterstallig onderhoud wegwerken

Het wegwerken van achterstallig onderhoud kan invloed hebben op de verkoopwaarde van jouw woning. Zo krijgen potentiële kopers een positieve eerste indruk van het huis als deze goed onderhouden is. Geef het huis een likje verf, knap de kozijnen op of doe eindelijk wat aan die tocht in de hal. Ook als je jouw huis niet wilt verkopen is het slim om dit soort klusjes op te pakken, want je vergroot jouw woonplezier op deze manier gigantisch en je woont weer in een fris en licht huis. Ben jij zelf een handige klusser? Dan hoef je alleen maar het juiste bouwmateriaal in huis te halen en je kunt aan de slag. 

Persoonlijke smaak

Er zijn ook verbouwingen die je meer voor jezelf doet en niet om de waarde van je huis te vergroten. Verbouwingen aan de keuken of badkamer zijn namelijk heel persoonlijk en het kan zijn dat dat hippe en strakke design dat jij mooi vindt, niet in de smaak valt bij de volgende koper van het huis. Uiteraard kun je dit soort verbouwingen laten doen om je eigen wooncomfort sterk te verbeteren, maar heb hier geen hoge verwachtingen van wat betreft de waardestijging van jouw woning.


Edinho

Bouwer, concierge, knutselaar, teamcaptain en oprichter van Aldoor | Tech + Ecommerce + Marketing | van alles wat maar vooral Generalist | Slechte woordgrappen | schrijft vanuit het Aldoor HQ in 's-Hertogenbosch

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!