Voetbalschoenen koop tips

Voetbalschoenenkooptips

Bij het kopen van voetbalschoenen moet je op veel verschillende dingen letten, namelijk; welk merk voetbalschoenen wil je? wat voor type schoen wil je? en wat is de positie op het veld dus wat heeft de schoen te lijden? Daarnaast moet je kijken op wat voor ondergrond er gevoetbald wordt, is de ondergrond hard of zacht of speel je op kunstgras?

Welke zool heb je nodig bij welk veld?

Bij een harde ondergrond wordt er met een Firm Ground schoen gespeeld, deze schoen is voorzien van een korte noppenzool,  dit type schoen wordt over het algemeen het meeste verkocht. Omdat de schoen over korte noppen beschikt is deze schoen geschikt voor het spelen op harde ondergrond. Door een korte noppenzool zak je minder diep in het gras, dit verkleind de kans op blessures. Als je voetbalt op een zachte ondergrond dan kun je het beste kiezen voor de Soft Ground zool. Deze zool beschikt over langere noppen, waardoor je dus meer grip hebt dit voorkomt dat je snel wegglijd.. Als je vaak combineert tussen een harde of zachte ondergrond kun je het beste kiezen voor een Traxion zool, deze zorgt voor een goede grip en draaibeweging van de voet. Je kunt deze zool herkennen aan de brede, langwerpige noppen bij de bal van de voet en de hak. Als je veel op kunstgras speelt kun je het beste kiezen voor een schoen met korte noppen die dicht bij elkaar staan. Daarnaast kun je ook kiezen voor een schoen met verwisselbare noppen. 

Waar moet je op letten bij het kopen van voetbalschoenen?

Als je een voetbalschoen koopt moet deze zowel in de lengte als in de breedte goed op de voet en de hak aansluiten, de voet mag niet knellen, hierdoor krijg je namelijk blessures. Daarnaast moet u er voor zorgen dat de schoenen die u koopt niet te ruim zijn. Als u te ruime schoenen koopt gaat het balcontrole achteruit. Als u voetbalschoenen online heeft besteld en u gaat ze passen, pas ze dan met kousen waarmee u ook sport. Sportkousen zijn namelijk dikker dan je kousen die je normaal aan hebt. Zorg ervoor dat de voetbalschoenen die u koopt over goede demping beschikken. Als u voetbalschoenen past mag je druk voelen in je achillespees en ook wanneer je op de grond stampt mag dat niet pijnlijk aanvoelen. 

Bob

Liep stage bij Aldoor | studeert small business en retail management op de Avans hogeschool in Den Bosch

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!