Zo maak je het gezellig in huis

Zomaakjehetgezelliginhuis

Je kunt jouw huiskamer helemaal inrichten volgens de laatste trends, maar voelt het dan wel huiselijk genoeg aan in je woning? Is het gezellig in huis? Je wilt natuurlijk dat die hippe woonkamer aanvoelt als 'thuis', zeker nu de dagen weer korter worden en je meer tijd binnen doorbrengt. Met de tips in dit blog creëer je in een handomdraai een gezellige en warme sfeer.

Kies de juiste verlichting

Verlichting is zeer bepalend voor de sfeer in huis. Je hebt functionele verlichting nodig, zoals hanglampen of spotjes, maar ook de juiste sfeerverlichting. Zet bijvoorbeeld een vloerlamp naast de bank of ga voor een wandlampje boven de bank en zet een tafellamp op de bijzettafel of het tv-meubel. Zorg er hierbij voor dat er geen donkere hoekjes zijn in je woonkamer en ga voor lichtbronnen die warm licht geven. Met energie vergelijken kun je wellicht(!) ook nog besparen op jouw energierekening.

Warme kleuren

Met een warm kleurenpalet wordt het direct gezellig in huis. Veel mensen gaan voor een veilige kleur die niet al te veel opvalt, zoals verschillende tinten wit of beige. Door juist te kiezen voor een afwijkende kleur creëer je sfeer en warmte. Ga voor kleurtinten als okergeel, poederroze, bordeauxrood, warmgrijs of andere tinten zonder blauwe ondertoon voor een warme uitstraling.

Haal de natuur in huis

Een botanische uitstraling geeft jouw woning direct veel sfeer. Zet een grote groene kamerplant in het kale hoekje naast de tv of een grote bos verse bloemen op de bijzettafel. Koop een mooie plantenpot of vaas die aansluit bij de warme kleuren in jouw interieur, zodat er op deze manier meer eenheid ontstaat.

Kussentjes op de bank

Kussens op de bank staat niet alleen erg leuk, maar je zit ook altijd lekker! Kussentjes zijn in heel veel kleuren en prints verkrijgbaar, waardoor je altijd kussens vindt die prachtig in jouw interieur passen. Ga bijvoorbeeld voor kussens met een tropische print of juist met een strak grafisch patroon. Door te mixen met kleuren, tinten en materialen verkrijg je een speels effect. 

Vloerkleed voor warmte

Een vloerkleed brengt niet alleen warmte in huis qua sfeer, maar is ook lekker warm aan je voeten. Kies bijvoorbeeld voor een hip rond vloerkleed. Dit is niet alleen helemaal in, maar ronde vormen zorgen er ook voor dat je woonkamer zachter en meer in balans oogt. In de woonkamer zijn veel items namelijk rechthoekig, wat te geordend kan overkomen. Naast ronde vloerkleden kun je ook werken met ronde bijzettafeltjes, krukjes of een ronde poef. Ga jij voor een zacht wollen vloerkleed of een sfeervol schapenvachtje op de grond?

Edinho

Bouwer, concierge, knutselaar, teamcaptain en oprichter van Aldoor | Tech + Ecommerce + Marketing | van alles wat maar vooral Generalist | Slechte woordgrappen | schrijft vanuit het Aldoor HQ in 's-Hertogenbosch

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!