Laarzen - voor dames en heren

Laarzen-voordamesenheren

Al sinds de mens voetbedekking ging dragen zijn laarzen heel populair. In eerste instantie natuurlijk vooral in koude gebieden om de voeten en onderbenen heerlijk warm te houden. Net als in de oudheid worden laarzen ook nu nog van leer en suède gemaakt. In onze moderne tijd worden laarzen nog steeds gedragen als bescherming en tegen de kou maar meer nog als een onmisbaar mode item of statussymbool, zowel voor mannen als voor vrouwen.

Laarzen ademen een sfeer uit van ruig, stoer, zelfverzekerd, maar ook sexy en elegant of juist sportief. Bij motorrijders zijn laarzen een onderdeel van hun kenmerkende outfit en tegelijk dienen ze ter bescherming, tegen weer, wind en ongevallen. Net als bij bepaalde sporten als skiën, polo, paardrijden en jagen.

Laarzen voor dames

Vrouwen dragen graag laarzen onder jurken, rokken of een mooie jeans als trendy mode item. Dat kunnen platte laarzen of laarsjes zijn voor een wat nonchalantere look, of juist met een hoge hak voor een stijlvolle, elegante of sexy uitstraling. Het juiste paar laarsjes of laarzen kan je hele outfit net die extra allure geven.

Ook voor mannen

Ook in de kledingkast van modebewuste mannen vind je vaak een paar korte of lange laarzen. Laarzen stralen een sfeer van avontuur en vrijheid uit. Denk aan de cowboys in het wilde westen, zigeuners en avonturiers.

Laarzen heb je in een enorme variëteit aan modellen, kleuren en materialen. Lekker wijd of juist heel smal. Met brede neuzen of mooi uitlopend in een punt. Van glad effen leer of suède of kunstzinnig bewerkt met mooie patronen, versierd met gespen, franjes en studs of gedeeltes van een contrasterend materiaal. In heel veel verschillende kleuren want het natuurlijke materiaal is gemakkelijk te verven en te bewerken. In een paar laarzen voel je je vol zelfvertrouwen. Je staat letterlijk en figuurlijk stevig in je schoenen. Of in dit geval in je laarzen. 

Mariet

Redacteur bij Aldoor | Schrijft vanuit het zonnige zuiden van ons land

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!