Dagelijks nieuwe aanbiedingen - hoe het werkt

Dagelijksnieuweaanbiedingen-hoehetwerkt

Achter de schermen
Tot dusver hebben we op ons blog vooral geschreven over online shoppen, outlets en de uitverkoop. Omdat we je ook graag een kijkje in de keuken willen geven zullen we dit uitbreiden met artikelen over hoe wij Aldoor maken en continu verbeteren. Hierbij zullen we het hebben over de techniek achter de website, waarom bepaalde keuzes gemaakt zijn en hoe we verder te werk gaan.

Dagelijks alle online aanbiedingen
Een van de belangrijkste pilaren van Aldoor, als prijsvergelijker voor producten die op dit moment in de uitverkoop zijn, is dat we onze gebruikers dagelijks een vers assortiment willen bieden van alle outlet hoekjes op de verschillende webshops die online te vinden zijn. Dit betekent dat wij al deze webshops en de aanbiedingen die ze hebben in de gaten houden voor je.

Productfeeds
Om dit consistent te kunnen doen halen we elke nacht, iets na twaalven, het assortiment van al deze shops op via zogenaamde “Productfeeds”. Dit zijn data-bestanden met daarin het complete assortiment van de webshop op dat moment. Uit dit bestand halen wij alle producten die op dat moment in de aanbieding zijn en plaatsen deze in onze eigen database. Op deze wijze speuren we het assortiment af van alle aangesloten winkels op Aldoor.

De Switch
Als we alle aanbiedingen van die dag in onze eigen database hebben opgenomen (meestal heel vroeg in de ochtend) zetten we de nieuwe aanbiedingen van die dag online. Dit moment, dat we de aanbiedingen van die dag online zetten, noemen we intern “de Switch”. Het assortiment wordt dus elke dag ververst en is dus erg actueel. Op deze manier voorkomen we dat er oude aanbiedingen tussen blijven staan en dat de actuele aanbiedingen ook nog echt te koop zijn bij de desbetreffende webshop.

Edinho

Bouwer, concierge, knutselaar, teamcaptain en oprichter van Aldoor | Tech + Ecommerce + Marketing | van alles wat maar vooral Generalist | Slechte woordgrappen | schrijft vanuit het Aldoor HQ in 's-Hertogenbosch

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!