Shopping startups - Yippie

Shoppingstartups-Yippie

Online shoppen is mateloos populair, maar toch kan het nog beter. In deze serie over het online shoppen van de toekomst spreken wij met interessante shopping startups over hoe zij online winkelen gaan veranderen. Vandaag is aan de beurt: Yippie - Shop smarter save money. 

 

Voor shoppers die jullie nog niet kennen: Wat is Yippie?

Yippie! is een persoonlijke shopping assistent voor in je browser. Dit betekent dat hij automatisch prijzen voor je vergelijkt terwijl jij een product bekijkt. Dit scheelt je veel tijd ten opzichte van zelf vergelijkingen maken. Wanneer een gebruiker in een webshop kijkt naar een product, komt er automatisch een klein overzichtje rechtsbovenin het scherm met andere aanbieders. We laten op dit moment prijs in- en exclusief verzendkosten, levertijden en veiligheidscertificaten zien. In de toekomst breiden we dit overzicht langzaam uit met andere informatie die gebruikers graag zien, om zo de best mogelijke aankoop beslissing te kunnen maken.

Om Yippie! te gebruiken voeg je onze add-on toe aan je browser (Chrome, Safari, Firefox en binnenkort Internet Explorer). Dit kan met 1 klik via onze website. Daarna zal Yippie! standaard helpen tijdens het shoppen. Yippie! is gratis voor gebruikers en doet niet aan spam of advertenties, want daar hebben we zelf ook een hekel aan!

 


Jullie motto is: Shop smarter. Save money. Hoe werkt dat precies?

Met Yippie! shop je slimmer omdat je het hele prijzen vergelijken overlaat aan onze robot. Omdat hij altijd automatisch voor je vergelijkt bespaar je al snel bij elke aankoop, of het nu om een televisie of een CD gaat. Daarnaast ben je met elke aankoop minder van je kostbare tijd kwijt, zodat je meer tijd kan besteden aan leuke dingen!


Winkelen gebeurt steeds meer op tablet en mobiel. Kunnen shoppers op kleinere apparaten ook gebruik maken van jullie slimme add-on?

Yippie! is nog niet te gebruiken op mobiele apparaten, maar hier werken we al wel aan. We zijn ons heel erg bewust van de mobiele trend, maar we zien ook dat de cijfers uitwijzen dat meer dan 80% van de aankopen nog steeds via desktop of laptop browsers gaat. Daarom is de Yippie! add-on voor desktops en laptops op dit moment het meest relevant.

 

Yippie screenshot

 


Hoe gaat Yippie online shopping veranderen?

Uiteraard gaat Yippie! het niet houden bij enkel het automatiseren van prijzen vergelijken. Wij zien een toekomst waarin consumenten steeds meer persoonlijke behandeling verwachten bij het online shoppen. Als consument wil je voelen dat je als een unieke klant wordt gezien, niet als de zoveelste shopper. Dit zie je onder andere aan het succes van webshops die zich onderscheiden in service. Daarom werken wij op dit moment hard aan onze nieuwe feature die we Personalised Pricing noemen. Dit betekent dat webshops de mogelijkheid krijgen om via het Yippie! overzicht een speciaal aanbod te doen. DIt kan vanalles zijn: van een speciale korting tot een gratis bijzondere verpakking. Hiermee gaan we ervoor zorgen dat onze gebruikers steeds meer persoonlijke behandeling zullen ervaren tijdens het shoppen, zonder dat zij daar moeite voor moeten doen.


Hoeveel online kopers (gebruikers) zijn er al over op deze slimme manier van shoppen?

We hebben in 2014 een eerste pilot gelanceerd, om een groep beta gebruikers te verzamelen. Aan het einde van de pilot stond de teller op ongeveer 1600 gebruikers (verspreid over Chrome, Firefox en Safari). Eind vorig jaar hebben we met de feedback van de beta gebruikers het product verder ontwikkeld en klaar gemaakt voor gebruik op grote schaal. In 2015 blijven we doorontwikkelen, maar gaan we ook veel meer focussen op het bekend maken van Yippie!, zodat we duizenden shoppers kunnen helpen om slimmer te shoppen!

 

Wat denk jij? Is dit de manier waarop jij in de toekomst online wilt gaan winkelen? Of heb je vragen aan het team van Yippie? Laat je mening en eventuele vragen horen in de reacties.

Edinho

Bouwer, concierge, knutselaar, teamcaptain en oprichter van Aldoor | Tech + Ecommerce + Marketing | van alles wat maar vooral Generalist | Slechte woordgrappen | schrijft vanuit het Aldoor HQ in 's-Hertogenbosch

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!