Barbie - een vriendin voor het leven

Barbie-eenvriendinvoorhetleven

Barbie, wie kent haar niet? De levensechte  pop die op 9 maart 1959 het levenslicht zag en wereldberoemd werd met haar uitgebreide familie. Voor het eerst was er een pop op de markt met volwassen vormen. Poppen werden tot dan toe gemaakt in de vorm van baby's of peuters. Maar jonge meisjes wilden zich identificeren met levensechte poppen en daar speelde de firma Mattel handig op in.

Een nieuw soort pop

De voorkeur voor glamour en glitter van de Amerikanen en de opkomende sterren en filmindustrie in die tijd hebben daar zeker aan bijgedragen. De eerste Barbie poppen hadden dan ook super lange benen en een sexy lijf. Een heerlijk bruin kleurtje, perfect kapsel en mooie make-up. Trendy modieuze kleding en schoentjes met hoge hakken. Al gauw volgde haar vriendje Ken, de perfecte mannelijke partner voor Barbie.

Een vriendin voor het leven

Inmiddels heeft Barbie een enorme grote familie en vriendenkring en een gigantische collectie aan accessoires als auto's, campers, huizen, kleding, schoenen, haar styling producten enzovoort . Door de jaren heen is er wel het een en ander veranderd. Zo is Barbie nog meer geëvolueerd naar de moderne vrouw van deze tijd, zodat ze een beter rolmodel is voor jonge meisjes en voldoet aan de werkelijkheid. Er zijn nu Barbie's in meerdere huidtinten en met reële vormen en maten.

Jonge meisjes kunnen met de producten uit de barbie collectie heerlijk hun fantasie gebruiken en leuke rollenspellen spelen met hun vriendinnen. Of juist zelf creatief aan de slag met kleding ontwerpen en maken, mooie kapsels creëren of de make-up bijwerken. Genieten van leuke films en spelletjes waarin Barbie en haar vriendinnen de mooiste en spannendste avonturen beleven. De betoverende wereld van Barbie blijft miljoenen meisjes fascineren en inspireren. Spelenderwijs ontdekken ze de volwassen wereld en kunnen ze ontdekken welke dingen zij belangrijk vinden in het leven en waar hun voorkeuren naar uit gaan. Barbie, een vriendin voor het leven.

Bekijk
outlet
Mariet

Redacteur bij Aldoor | Schrijft vanuit het zonnige zuiden van ons land

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!