Greve - traditionele ambacht

Greve-traditioneleambacht

Vandaag willen we graag een van de Nederlandse schoenen bedrijven die ons land rijk is uitlichten, een merk dat altijd de ambachtelijke wijze van het ontwerpen en maken van schoenen trouw is gebleven. Dit is Greve, een bedfrijf uit Waalwijk dat gesitueerd is in het midden van de Brabantse Langstraat. Deze exclusieve schoenmaker staat voor kwaliteit.

Verfijnd maakproces

Al sinds 1898 houdt dit familiebedrijf zich bezig met het maken van lederen schoenen voor heren. Hierbij hebben ze als belangrijkste doel om perfect passende schoenen te maken die er ook nog eens stijlvol en oogstrelend uit zien. In het proces om dit te bereiken passen ze een aantal verschillende maakwijzen toe die namen hebben als Blake, Goodyear en Mocassin.

featuredimggrevemct1920x1280blogimage35jpg
featuredimggreveschoenenmakenblogimage36jpg
featuredimgruudgreveblogimage37jpg
featuredimggreveschoenenblogimage38jpg

Van kalfshuid tot schoen

Om van een kalfshuid uiteindelijk een exclusieve herenschoen te krijgen zijn er een groot aantal complexe stappen nodig die veel aandacht nodig hebben. En als de lap leer eenmaal een schoen is geworden wordt elk paar Greve schoenen nog afgewerkt met een bepaalde finish om er uiteindelijk een stijlvol kledingstuk van te maken.

Ruud van Nistelrooy

Sinds een aantal jaren is oud voetballer en analyst Ruud van Nistelrooy aangetrokken om de nieuwe collecties en de nieuwe weg die Greve de laatste jaren is ingeslagen uit te dragen naar de Nederlandse man. Hij heeft zich hiermee verbonden aan de kernwaarden van Greve van design, comfort en vakmanschap.

Bekijk
outlet
Edinho

Bouwer, concierge, knutselaar, teamcaptain en oprichter van Aldoor | Tech + Ecommerce + Marketing | van alles wat maar vooral Generalist | Slechte woordgrappen | schrijft vanuit het Aldoor HQ in 's-Hertogenbosch

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!